THE 5-SECOND TRICK FOR הרמת סינוס

The 5-Second Trick For הרמת סינוס

The 5-Second Trick For הרמת סינוס

Blog Article

באיורים הבאים מודגמת הרמת סינוס והשתלת עצם בשיטה הקלאסית.

לרוב, הרמת סינוס היא חלק מטיפול גדול יותר הכולל התקנת שתלים בלסת העליונה, ועליהם – כתרים, גשר או תותבת, אשר ישחזרו את השיניים שאבדו. לכן, מחירה של הרמת סינוס כשלעצמה הוא לרוב רק חלק ממחיר הטיפול הכולל.

 האפשרות לבצע השתלת שיניים מוצלחת נפגמת כאשר יש קושי למקם שתלים דנטליים בעצם הלסת כך שיהוו נקודות משען חזקות מספיק עבור השיניים המלאכותיות המחוברות אליהן. 

שליחה אובדן השיניים הטוחנות בלסת העליונה, מוביל לספיגת הרכס ולחוסר בעצם. מצב זה מקשה על התקנת שתלים, ועד לפני כעשרים שנה, מטופלים רבים נאלצו להשתמש בתותבות נשלפות. השימוש בתותבת אלה כרוך בהסתגלות לגוף זר ומלווה באי נוחות באכילה, בתפקוד ופגיעה באיכות החיים.

הסינוסים המקסילאריים, שממוקמים מאחורי עצמות הלחיים, משני צידי האף – הם הסינוסים שמעורבים בתהליך הרמת הסינוס – בהם מתבצע תהליך המילוי של תחליף העצם.

החדרת שתלים במצב זה תפגע בסינוס, ותוביל לכישלון מוחלט של ההשתלה וחשש לסינוסיטיס ודלקות כרוניות. ייתכנו גם סיבוכים קשים יותר, כמו קריסת העצם, חוסר יציבות של השתלים ואף תתכן שאיבת השתל לסינוס, מלווה זיהום ודלקת בסינוס (מצב זה הינו חמור ביותר, ומחייב ניתוח בבית החולים ואישפוז ממושך).

סיבוכים כגון: חום, נפיחות ניכרת של הפנים, הגדלה של בלוטות הלימפה בצוואר והגבלה בפתיחת הפה, דימום שאינו נפסק.

ככל שההיגיינה האוראלית טובה יותר בפה, ומקפידים על הוראות הרופא, לא מתפתח זיהום באיזור .

למטה (אחרי הרמת סינוס) – באדום מסומן הגבול התחתון הקודם של הסינוס, שהורם במהלך התקנת שני השתלים.

הפעולה המסורתית להרמת סינוס. הרופא המטפל נדרש להרים מתלה – ליצור פתח באמצעים כירורגיים ברקמה הרכה שבחניכיים, ופתח נוסף ברקמת העצם; על הפתח להיות מספיק גדול כדי שיאפשר לו גישה נוחה לאתר העבודה.

כמו ??? ??? ????? ???? מרבית הטיפולים בתחום רפואת השיניים גם את ההליך של הרמת סינוס ניתן לבצע במספר דרכים.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

כדי להכניס את חומר המילוי לסינוס, אנו צריכים ליצור קידוחים קטנים, אשר לאחר שיורחבו, יהיה ניתן להעביר דרכן את העצם החדשה.

במקרה של רגישות לפניצילין, יש לדווח על כך לרופא שיניים לקבלת אנטיביוטיקה חלופית.

Report this page